Nov 3, 2010

I heart Bologna

Kære læsere, undskyld for mit glimrende fravær endnu en gang! Jeg var først en uge i Italien og har derefter bare haft travlt og været træt om aftenen. Jeg må prøve at oppe mig igen. Problemet er, at mit kamera (næsten) er afgået ved døden. Det kan stadig tage billeder, men de bliver lidt underlige... så jeg må prøve at hitte på noget mht. outfit-indlæg. Nu vil jeg dog smide nogle billeder ind fra turen til Italia.

Jeg var afsted sammen med min søster i 7 dage. Først var vi 2 dage i Milano og derefter 5 dage i Bologna. I Milano boede vi på hostel lidt uden for centrum. Hostels er virkelig dyre i Italien i forhold til andre lande jeg har rejst i. Per nat gav vi ca. 150 kr. hver og skulle have boet på 4-mands værelse, men endte med at få vores eget. Jeg er på ingen måde et luksusdyr, så at hostellet var lidt skrabet gjorde mig ingenting. Søster og jeg havde hver vores seng, i hjørnet af værelset var der en vask og en brusekabine, toilettet var fælles med andre og der var morgenmad bestående af indpakkede croissanter, tvebakke-lignende brød, marmelade, kaffe og alt for sød juice (nektar). Men som sagt, jeg klager ikke. Der var rent, det lå tæt på en metrostation (Gambara) og personalet var så søde.

2 dage i Milano var passende, da der ikke sker specielt meget. Nattelivet er hyggeligt, men ikke noget at råbe hurra for. Duomoen (domkirken) er ufattelig smuk, der er en masse butikker og man kan spise godt. Men skal man have noget på opleveren skal man tage udflugter, og det gad vi ikke i denne omgang.

I Bologna boede vi hos min veninde, som er Erasmusstuderende på universitetet dernede. Jeg har været i Bologna 2 gange før, men kun á 2 dage, hvor jeg ikke har nået at se så meget eller suge stemningen til mig. Denne gang var dog anderledes og jeg faldt fuldstændig pladask for byen. Der er et eller andet magisk over kombinationen af gamle bygninger, hemmeligheder, historiske seværdigheder og så unge mennesker i lange baner. Bologna har verdens ældste universitet og byen summer af liv og glade dage. Man kan gå i byen hver dag! Barerne og klubberne lukker dog mellem kl. 2 og 3, så man skal komme lidt tidligere afsted end herhjemme. Vores dage gik med sightseeing, shopping, god mad (aperitivo er et hit: 5 Euro for en drink + buffet) og at opdage alle Bolognas hemmeligheder. Der er officielt 7 og vi har fundet ud af dem allesammen, men kun set 4 af dem... jeg vil ikke afsløre for meget her, for så er det jo ikke hemmeligheder! Under alle omstændigheder så var det en fantastisk tur og vi hyggede os så meget. Jeg skal helt sikkert tilbage til Bologna til foråret! Har i været nogle fede steder på det seneste? Eller har I en yndlingsdestination? Læg en besked i kommentarerne!
Dear readers, I'm so sorry for my absence once again. I've been busy with work and also I've been to Italy with my sister. We went to Milan for 2 days and to Bologna, to visit one of my friends, for 5 days. We had an awesome trip and I absolutely fell in love with especially Bologna. I'm definitely going back there in the spring to discover more secrets and history. Have you been somewhere awesome lately, or simply have a favourite destination? Let me know in the comments!

No comments:

Post a Comment