Mar 30, 2012

Building a wardrobe

Tops: Dorothy Perkins //  Bodystocking & T-shirts: New Look Inspire
Jeans & leggings: Zizzi // Skirt: Dorothy Perkins // Bag: Yours Clothing // Clutch: Asos // Shorts & Skirt: New Look Inspire
Blazer, black cardi, trenchcoat & bolero: New Look Inspire // Grey cardi: Dorothy Perkins // Biker jacket: Evans // Sandals: Steve Madden @Asos // Ballerina flats: New Look
Tops: New Look Inspire // White shirt: Zizzi // Wedges & flatforms: Asos // Nude heels: Dorothy Perkins // Black heels & cowboy boots: New Look // Converse @Asos
Snake print leggings: New Look Inspire // Bodysuit, seamless top, Spanx shorts & tights: Evans // Statement necklace: Modekungen.se // Mustache ring: craftjuice.com // Jewelry: Asos

I min spørgerunde modtog jeg et spørgsmål om, hvordan man finder sin stil og opbygger en garderobe. Det syntes jeg var et rigtig spændende, men meget svært spørgsmål. Efter at have tænkt over det i noget tid, besluttede jeg mig for, at det fortjente sit eget indlæg. Stærkt inspireret af Christina fra Passions for fashion, bringer jeg derfor mit bud på en basisgarderobe. 

Det er vigtigt for mig at understrege, at ovenstående blot er mit bud på, hvad der bør findes i enhver kvindes garderobe, og at jeg selvfølgelig ville investere i masser af farverigt tøj og tilbehør også, for jeg er bestemt ikke af den opfattelse at plus-size-kvinder kun kan gå i sort. Når det så er sagt, så ejer jeg selv en masse sort tøj, som altså er et godt udgangspunkt for en perfekt garderobe. 

Med de ovenstående elementer er der mulighed for masser af kombinationer på kryds og tværs. Hvis vi starter indefra, er det vigtigt for mig at tøjet sidder pænt. Oftest har jeg blot en seamless top på, som strammer lidt ind og glatter ud, men til finere tøj (som f.eks. den lille sorte, som jeg har glemt at tilføje...) kan det være en god idé at bære shapewear, som f.eks. Spanx. Lange toppe er også noget jeg bruger indenunder masser af mine T-shirts og bluser stort set hver dag. Gode T-shirts er også vigtige at have, og de må gerne have nogle fede detaljer, enten i form af snit eller et cool print. 

Skinny jeans og leggings er ikke til at komme udenom. Invester i et par blå og et par sorte jeans, så er du dækket godt ind. Hvis der er noget jeg dog ikke kan udstå, så er de dér kedelige, sorte viscoseleggings/gamacher. I ved - dem der der poser på knæene og ikke sidder helt til på benene. Som hurtigt ser forvaskede og nussede ud. Både de lange og de trekvartlange er et no-go for mig - måske fordi jeg i så mange år følte mig tvunget ned i dem. Men nu hvor jeg har "set lyset", er der ingen vej tilbage. Ud med dem (også de afskyelige farvede leggings)! Vælg i stedet nogle leggings med fede detaljer, såsom læder, wetlook eller slangeprint. Så får du stadig dine sorte leggings, men bare lidt mere fashionable! Og skal der farve på, så køb et par farvede skinnyjeans, farvede strømpebukser eller treggings (bukser med elastik i taljen). 

En sort højtaljet nederdel, en sort tætsiddende miniskirt og et par shorts er også noget jeg ikke kunne undvære i min egen garderobe. Er du usikker på at vise for meget ben, så vælg et par strømpebukser i 100 denier, så er de helt tætte og glatter desuden en smule ud. På jakkefronten er en læderjakke og en trenchcoat en sikker investering, da de stort set altid er trendy. Det samme er gode cardigans, gerne i boyfriend-stil, og den sorte bolero kommer vi nok heller ikke udenom. Men sæt den for guds skyld ikke sammen med en flot kjole, så toner du kjolen alt for meget ned. Til festlige kjoler skal der finere materialer til, f.eks. en blondebolero, et sjal, en blazer eller hvad med blot at have bare arme? Det kan større piger altså også!

På skjortefronten synes jeg igen at vi skal gå udenom det kedelige, dvs. de gamle tjenerskjorter skal ud. Vælg altid noget med detaljer på: læg, kinakrave, gennemsigtighed eller assymetri f.eks. For tiden er det meget moderne at knappe helt op og tilsætte en fed halskæde. For mig er accessories altid det der fuldender et outfit. Jeg elsker store smykker, og jeg har gerne nogle der er lidt sjove eller specielle. På dén måde lader jeg min personlighed skinne igennem. Hvad end du er en sølv- eller en guldpige, så gå efter noget der giver lidt "wow-effekt". Det samme gælder dine tasker: vælg noget med cool detaljer, hvis det skal være sort. Nitter og frynser er et godt sted at starte. Jeg vil selvfølgelig også anbefale farverige clutches - det ser altså fedt ud, når de sådan får dit outfit til at poppe.

Sidst, men ikke mindst: sko! Jeg elsker sko, og har også en hel del. Dog har jeg været slem til at investere i for mange sorte, hvilket jeg er i gang med at bryde. Et par nude hæle er et musthave i min bog. Til bare ben får de dine stænger til at se længere ud, og til et helt sort outfit giver de lidt klasse. Gode sneakers er også utrolig vigtige, og for mig holder Converse stadig førstepladsen. Et par cowboystøvler (bikerstøvler eller Chelsea boots kan også gøre det!) og et par støvler med kilehæle vil passe til alt. Og til hverdag eller på vej hjem fra byen, er en god ballerinasko ikke til at undvære.

Jeg håber at I kan bruge dette indlæg til noget, det har i hvert fald taget mig tre dage at lave, haha! Men til spørgsmålet om, hvordan man finder sin egen stil bliver jeg nødt til at sige: prøv dig frem! Jeg har stadig ikke fastlagt mig på nogen bestemt stil, men leger med en masse forskellige. Dét er det fede ved moden i dag: man kan stort set alt! For mig er det vigtigt at kende min kropstype og klæde mig bedst muligt derefter. Nogle gange hopper jeg i noget og føler mig vildt lækker og trendy, blot for at græmme mig over selvsamme outfit tre uger efter. Og sådan skal det være, for man skal turde at eksperimentere og lege med sin stil! Jeg håber at det var svar nok, og at du/I vil kaste jer ud i det. For det er sgu sjovt at lege klæde-ud som voksen også ;-) God weekend allesammen! I received a question about, how one finds her own style and builds a wardrobe. This is my attempt to build a basic one. Above I have listed some items that I consider essential in any girl's wardrobe. Hopefully it's something that you can put into use, it took me three days to write this post, haha. I wish you all a happy weekend ;-)

9 comments:

 1. must... not... buy... more stuff! I want everything! <3

  ReplyDelete
 2. Super fedt blogindlæg! Vi har for kort tid siden lanceret Upcoming Fashion, som er en webshop fungerende som mødested mellem upcoming designere og forbrugere. Vores ønske med Upcoming Fashion er at skabe et forum, hvor nye designere kan fremvise og sælge deres unikke designs til modeelskere med sans for kvalitet. På webshoppen har vi en blog og er på udkig efter spændende bloggere til at krydre den med relevante indlæg. Jeg er vild med emnet, hvordan man opbygger en garderobe, og tænker det kunne være et spændende emne at kickstarte vores blog med. Hvis det derfor kunne være interessant for dig at smide et par ord omkring dette emne på vores blog, gerne med reference til din egen blog, så tjek os ud på http://www.upcomingfashion.dk/ og kontakt mig gerne på lj@upcomingfashion.dk

  - Andre emner er selvfølgelig også velkomne:) Jeg er stor fan af din skrivestil!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sikke en dejlig besked at få! Jeg har rimelig meget om ørerne for tiden, men det er helt sikkert noget jeg vil se nærmere på. Jeg skal nok melde tilbage til jer snarest!

   Delete
  2. Det lyder rigtig godt! Jeg vil se frem til at høre fra dig.
   De bedste hilsner Lea / Upcoming Fashion
   (Glemte vist lige at skrive navn på i første henvendelse)

   Delete
 3. I think it was probably me who asked you this question. This post actually does help me understand quite a bit better how to put together a basic, stylish wardrobe. Thank you!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, you're so welcome. Thanks for giving me a great challenge! I'm really glad you could put it into use xo

   Delete
 4. Is there a reason why you do not translate everything into English anymore? I love reading your blog, but my Danish is very limited! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, there is. It sometimes takes me far too long to write a post in both danish and english. Time that I sometimes don't have... especially for a post like this. I always try to write at least a summary of what I write in danish, but now and then I simply have to give up. Sorry! Maybe you can google translate it, if you want to read everything? I think most are just in it for the pics, but I'm sorry if you feel left out. I hope you understand and stick around. xoxo Rikke

   Delete