Sep 25, 2013

Building a wardrobe version 2.0

 Pack of black & cream vest // Black strappy top // White strappy top  - everything New Look Inspire
Striped tee - Dorothy Perkins //  Black long sleeve tee // Black "Bardot" top // 
90's tee // Peplum top // Grey printed tee - everything New Look Inspire
Black sheer shirt // Denim shirt - both New Look Inspire // White sheer shirt - Dorothy Perkins //
Chain necklace // Braided necklace - both available @Stig P. // Shoulder bag // Oversized clutch - both available @Asos
Black PU jacket - Evans // Black PU waistcoat // Black PU waterfall cardigan - both New Look Inspire //
Black Converse All Stars // Black Biker Boots // Nude peeptoe heels - everything available @Asos // Black ballerina flats // Black heels - both New Look
Black boyfriend blazer // Grey boucle jacket - everything available @New Look Inspire
Leather look treggings - Dorothy Perkins // Wet look leggings - New Look Inspire // Blue ripped jeans // Black skinny jeans - both Zizzi
Black lace skater dress // Black skater skirt - both Dorothy Perkins // Black bodycon dress // Black pencil skirt - both available @New Look Inspire // Maxi dress // Black draped mini skirt - Junarose

I marts 2012 skrev jeg et indlæg om, hvordan man kan opbygge en god basis garderobe (se indlægget her). For nylig faldt jeg over det igen, og selvom jeg stadig synes at det holder, ville jeg opdatere det med ting der kan købes lige nu. De tips jeg giver står jeg dog stadig rigtig meget ved, så det er bestemt et gensyn værd. I skal dog ikke snydes for en opdateret version af mine gode råd.

Inderst inde: Sorte og hvide jerseytoppe til at have indenunder er noget jeg slet ikke kan undvære. Jeg bruger dem både hvis en bluse er lidt gennemsigtig, eller hvis jeg vil have ekstra længde indenunder en t-shirt. Jeg synes desuden at det er vigtigt at tøjet sidder pænt, og jeg kan godt lide at holde lidt på formerne. Derfor bruger jeg shapewear. Zizzis er hands down det bedste shapewear jeg har prøvet, og jeg har to par trusser og to toppe (jeg ville gerne have fingrene i kjolen også). Trusserne går helt op under BH'en, og jeg bruger dem gerne når jeg har jeans på, for så tager de lidt af min muffintop. Toppene bruger jeg som almindelig sorte toppe, og har dem på indenunder mange forskellige typer bluser. For en ekstra effekt bruger jeg trusse og top sammen. Bonus tips: du skal bruge din almindelige størrelse, og skal altså ikke gribe efter en mindre for at få en større effekt. Det giver modsatte resultat, og du vil bule ud i stedet for at blive glattet ud. Husk at vaske dem på 30 grader, uden skyllemiddel og i en vaskepose, for at passe bedst muligt på dem. Og ikke noget med at tørretumble dem!

Casual toppe: Enhver garderobe bør indeholde gode basis t-shirts. Sort, grå og hvid holder altid, og jeg synes også at noget stribet og noget med et subtilt print bør være en del af den. Disse toppe kan bruges til lidt af hvert, f.eks sammen med et par jeans, men også sammen med en nederdel - både til skaterskirt, miniskirt og pencilskirt går det an. Alt efter hvor afslappet et look du går efter, kan du sætte en blazer, en læderjakke eller en strik til. 

Skjorter: Sort og hvid chiffon, samt denim, holder max til skjorter. De kan kombineres med mange forskellige typer underdele, akkurat som de casual toppe. Det kommer an på, hvilket look du vil opnå. Jeans og sneakers giver et afslappet look, men ligeså snart du erstatter sneakers med hæle, sætter en fed halskæde til og smækker en læbestift på, er du allerede dressed up. Prøv også at sætte en denimskjorte sammen med en fin nederdel, det giver en superfed kontrast. 

Accessories: Det er utrolig vigtigt med gode accessories. Jeg er helt afhængig af store halskæder og mange forskellige typer fingerringe. Tilgengæld er jeg ikke så meget til øreringe, omend jeg har et hav af dem. Find den/de typer smykker som du er gladest for at gå med, og invester i nogle der har en form for wow-effekt. De behøver ikke at være superdetaljerede eller helt vildt bling - personligt er jeg glad for store sølvfarvede statementhalskæder. De redder tit især mine hverdagsoutfits fra at være helt almindelige. Hvis du ikke er vildt meget til smykker, så kunne det også være et fedt armbåndsur f.eks. Husk at det er i detaljerne at din personlighed skinner igennem. Accessories er altid det der sætter prikken over i'et på et outfit. Og så er det vigtigt at have nogle lækre og funktionelle håndtasker. En sort skuldertaske og en sort clutch er uundværlige.

Læderjakker: Læderjakken er en klassiker, og noget der aldrig går af mode. Invester gerne i ægte læder, hvis du har råd til det, og gå efter et simpelt snit - så er du sikker på at du ikke bliver træt af den. Nitter, peplum, spikes, eller andre former for detaljer, er superfede og trendy lige nu, men de holder ikke ligeså mange sæsoner som den klassiske udgave. Lædervesten og cardiganen med læderlookærmer er måske heller ikke styles der holder hver sæson de næste 10 år, men de vil uden tvivl komme og gå, og lige nu er de hotte!

Sko: I min verden findes der 5 typer uundværlige sko, som alle kvinder burde have i deres garderobe: 1) et par Converse All Stars i sort, 2) et par sorte bikerstøvler af en art, 3) et par sorte ballerinaer, 4) et par sorte hæle og 5) et par nude hæle. Ligeledes er sorte sko med kilehæle og et par farvede sneakers en god investering for tiden.

Cardigans og blazere: Alle burde have en sort blazer derhjemme. Den kan kombineres på alskens måder, og den går aldrig rigtig af mode. Det samme gælder sorte cardigans, men undgå den traditionelle og alt for kedelige model. Lige nu er fluffy bamsestrik et stort hit, og det samme er boyfriend-snittet (som er lidt længere og en smule oversize). En hvid strik er god til vinter, og en grå boucléjakke dresser hurtigt dit outfit op. Brug den f.eks sammen med et par jeans, en hvid t-shirt (gerne med tekst eller print), en statement halskæde og et par høje hæle.

Jeans og leggings: Jeg er mest til skinnyjeans, da det passer bedst til mine slankere ben. Jeg synes at alle kan gå i skinnyjeans, men hvis man ikke er helt tryg ved det, så er et lille bootcut også lækkert. Tilgengæld ville jeg undgå jeans med alt for brede ben - jeg synes sjældent at de gør noget godt for nogen. Hvis dine jeans ikke følger din naturlige kropsform, skjuler de ikke din størrelse, tværtimod kan du komme til at se større ud. Zizzi laver virkelig gode jeans, og ekspedienterne er eksperter i at rådgive og finde det rigtige par til dig. Jeg ville som minimum have et par sorte og et par blå i min garderobe, for så har man det perfekte udgangspunkt. Når det kommer til leggings, så er jeg virkelig ikke fan af de traditionelle sorte jerseyleggings. Hvis du er en leggingspige og ikke kan lokkes ud af dem, så gå efter nogle lidt mere fancy nogle. Det kan være et par i wetlook, nogle med lidt mere shine eller nogle med et fedt print, som det for tiden ses i modebilledet. Jeansleggings, treggings (bukser uden lynlås og lommer) og læderleggings kunne også være et fedt alternativ, og er faktisk noget de fleste af os kan bruge i en god garderobe. 

Kjoler og nederdele: Sorte kjoler og nederdele er ikke til at komme udenom i den perfekte basisgarderobe. Den lille sorte er essentiel i samlingen, og der findes altid masser at vælge imellem. For tiden er det meget trendy med en bodycon (stramtsiddende) som viser dine kvindelige former, men er du som mig æbleformet og bryder dig ikke om at vise for meget mave, så er skaterkjolen et godt alternativ. Hvis du vælger en hvor snittet ikke skærer direkte under brystet, men en 5-10 cm under, så undgår du at lægge fokus på din mave (og bekymre dig om, hvorvidt du ser gravid ud eller ej). Stramtsiddende miniskirts er for mig uundværlige, da jeg bruger dem sammen med mange forskellige overdele, og de giver mig mulighed for at lægge fokus på mine ben. Skaterskirts kunne jeg heller ikke leve uden, og jeg har vist efterhånden en 4-5 stykker af dem, som jeg både bruger til t-shirts, skjorter og trøjer. Du kan både proppe overdelen ned i, eller lade den sidde udenpå, da begge dele er tilladt i tidens trends. Jeg er personligt ikke vildt god i pencilskirts, men de er super in, og ser så flotte og ladylike ud på kvinder med timeglas- eller pæreform. Og sidst, men ikke mindst, er det svært at komme udenom en lækker maxikjole, som ser så cool ud med læderjakke i efteråret, og med en lang, varm strik til vinter.

Jeg håber at I har kunne bruge dette indlæg til noget, og at I kan se, hvordan man blot ved at have denne type elementer i sin garderobe, allerede kan kombinere rigtig meget på kryds og tværs. It goes without saying, at jeg selvfølgelig ville investere i en masse andre ting også: tøj i tidens farver, funky accessories, tørklæder, hatte (!) osv. Men som udgangspunkt danner de ovenstående typer tøj en rigtig god basis, som man kan bygge videre på og personificere efter ens egen stil og humør. Husk også på, at når jeg snakker om kropstyper m.m, så mener jeg stadig at alle kan (og må!) iklæde sig lige præcis hvad de har lyst til. Det er blot min holdning til min egen krop, at jeg ikke vil hoppe i noget der sidder stramt over det hele.

--------------------------------------------------------

Back in March 2012 I wrote a post about how to build a good basic wardrobe (see the post here). Recently I came across it again, and even though I think it's still very relevant, I wanted to update it with items that are available now. I hope that you'll forgive me for not translating this post into English, and I do hope that you will google translate it and still be able to enjoy it and find it useful. I think the title and the pictures (with links underneath!) says most of it anyways. Remember that these are just guidelines and that I think every wardrobe should also contain colours, fun prints, loads of accessories and everything else that helps show off your individual style and personality. The items above are simply a good starting point, and something to build on.

1 comment:

  1. Det er et rigtig fint indlæg, der netop gør det jeg elsker - giver forskellige alternativer til forskellige kropstyper og lyster, samtidig med at det er økonomisk fornuftigt.
    Jeg har læst med længe - og er virkelig blevet begejstret for din lyst til at vise outfits, du synes er fede og som passer til dig! Jeg synes altid dagens outfit er sjovt at se, men indlæg som disse er meget brugbare for alle de der sidder derude og måske er lidt usikre på hvordan de kan få (mod til) en fed stil, selvom de er til den kurvede side.

    ReplyDelete