Feb 5, 2016

Asos Curve outfit og om at være plus-size under modeugen i København


Asos Curve Coat (c/o Asos) / Asos Curve Shirt Dress (c/o Asos) / Asos Curve Leather Look Trousers (c/o Asos) / Vagabond Heeled Boots (similar HERE) / Too Face Melted Chocolate Lipstick "Chocolate Cherries" (c/o Sephora Scandinavia)

Det er modeuge i København og gaderne vrimler af fashionistas. Men der mangler nogen: dem over størrelse 44. For der er nemlig stadig ingen shows eller events for plus-size kvinder. Et par plus-size brands har tidligere forsøgt sig med shows, bl.a. Zizzi, men det er blevet lagt på is igen. Jeg ved ikke, om det er den manglende interesse fra pressen, den manglende deltagelse fra kurvede kvinder, den almene modebranches rynken-på-næsen eller andre grunde der spiller ind, men trist er det. Jeg er faktisk inviteret til et par forskellige events, men hvis det ikke har relevans for min blog, tager jeg typisk ikke afsted. For at være helt ærlig, så er jeg heller ikke vild med den atmosfære der er under den regulære modeuge - jeg ved ikke, om det er mig der generaliserer, men jeg kan simpelthen ikke udstå den selvhøjtidelighed og den jagt på "at være noget", at jagte front row og at klappe hinanden på ryggen. Der er helt sikkert mange sjove og søde skikkelser iblandt, men det dér med at drikke champagne med de kendte og de wannabe-kendte, det er bare ikke mig. Så dur jeg bedre til mingling events, hvor man kan netværke, spise kage og hygge sig med andre skæve eksistenser, som mig selv. Pressedagene er jeg fx altid glad for.

I går skulle jeg dog have været til morgenmad hos Dyrberg/Kern og se deres nye A/W '16-kollektion, hvilket jeg rigtig gerne ville, men jeg endte desværre med at blive forhindret. I stedet drak jeg så kaffe om eftermiddagen med en tidligere kollega, og fik en hyggelig sludder om plus-size fashion. Vi er enige om, at der skal nye spillere på banen og forhåbentlig vil modeugen med tiden inkludere flere plus-size brands. Men det kræver jo, at vi som plus-size kvinder, -fashionistaer og -modeelskere efterspørger det! Det er vigtigt at vi støtter op om de brands vi kan lide, og at vi både kræver af dem og af modeugen, at åbne op for muligheden for, at kunne deltage på lige fod med de "almindelige brands". Min største drøm for modeugen i København er, at se et regulært plus-size brand have et traditionelt modeshow. Uden gimmicks, uden iscenesættelsen af plus-size kvinden som et sexobjekt eller som den sjove pige. Men med en rigtig catwalk, dygtige modeller, lækker styling og cool musik - helt i tråd med fashionshows for mindre størrelser. Dét gad jeg virkelig godt opleve!

På trods af, at det ikke blev til deltagelse i går, så hoppede jeg alligevel i et nyt og lækkert outfit. Fashion er jo ikke forbeholdt modeuger eller særlige anledninger. Hele sættet er fra Asos Curve og jeg er sindssygt glad for alle delene. Jakken er perfekt til den milde vinter vi har for tiden og jeg elsker dens oversize pasform. Skjortekjolen troede jeg ville være af et andet stof (det er en crepe polyester og det lignede det ikke på webshoppen), men jeg synes den er cool alligevel. Og så er der de imiterede læderbukser - de er helt fantastiske! Jeg gik en størrelse op i forhold til, hvad jeg bruger i jeans hos Asos Curve, og de sidder som var de syet til mig. Der er godt med stretch i, de er behagelige at have på, de "knirker" ikke og jeg sveder ikke i dem. Så bliver det ikke bedre!

Hvad tænker I om modeugen og manglen på repræsentation af plus-size? Har I nogle ideer til, hvordan vi kunne begynde at ændre på det?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Copenhagen Fashion Week is on, but there's no plus-size representation. I'm hoping that'll change, but I know that we as plus-size women have to be more demanding about it and let our voices be heard. Yesterday, I was invited to breakfast at Dyrberg/Kern jewelry to see their A/W '16 collection, which I sadly couldn't make. Instead I had afternoon coffee with a former colleague and we discussed the Danish plus-size scene and agreed that we need some new blood. And what I would really love to see, is a plus brand having a regular fashion show, without gimmicks and right on track with the smaller sized shows.

For my coffee date I wore a new outfit from Asos Curve, as any excuse to be fashionable will do in my book. The coat is perfect for the mild winter we're experiencing and I love the oversized fit. I was expecting the shirt dress to be of a different fabric (it's a crepe polyester, which I don't think shows on the website), but I still think it's cool. And then there are the leather look trousers, which are amazing! I sized up from my jeans size in Asos Curve and they fit like a glove. They have plenty of stretch, they're comfortable, they don't make that "squeaky" sound and I don't sweat in them. It doesn't get better than that!

How do you feel about the lack of plus-size representation during Fashion Week? Do you have any ideas on how we could start changing it?

2 comments:

  1. I'm currently waiting for this dress to be delivered & your post makes me so glad I ordered it - you look great!

    ReplyDelete
  2. Jeg er så enig! Jeg vil selv gerne deltage i modeugen, som vi tidligere har skrevet om, men når plus size brandsene ikke er præsenteret, så er det bare knap så fedt. Generelt synes jeg også vi mangler plus size brands i Danmark, som kører stilen ala asos curve. De par brands der er herhjemme, er ikke så meget mig - enten pga. prisen eller stilen. Så det synes jeg virkelig vi mangler! Men hvor ville det være fantastisk med mere plus size mode i det danske modebillede, især til modeugen :)

    Sissechri.dk

    ReplyDelete