Oct 16, 2016

[BEAUTY]10 lessons learned - ting jeg har lært som beautyblogger


I løbet af dette år, har jeg som beautyblogger lært rigtig mange ting. Her følger 10 af disse, som jeg absolut må give videre. I sidder sikkert nogle derude, som tænker "det vidste vi da godt", men jeg håber at I alligevel vil få noget ud af dem!

1. Du skal vaske dit ansigt med olie
Ja, du læste rigtigt: olie. Tippet fik jeg af Nelle Noell, som var meget overrasket over, at jeg ikke allerede gjorde det. Hun instruerede mig i, først at vaske mit ansigt med en god olie og derfor med en blid ansigtsrens. Olien løsner de rester af makeup og smuds, som din makeupfjerner ikke har fået fat på og ansigtsrensen vasker det hele af. Smart! Jeg bruger den lækre Xellence Organic Sweet Almond Oil - selvom nogle måske synes at det er lidt spild, så er jeg virkelig glad for at bruge den sådan også.

2. Du kan rense dit ansigt for meget
Huden producerer også selv gode olier og fugt, og hvis du renser dit ansigt for meget, vil de gå tabt og du risikerer tør og irriteret hud - det modsatte af, hvad vi jo gerne vil opnå gennem hudpleje. Nøjes med at vaske dit ansigt med vand eller en meget mild ansigtvask om morgenen - måske med en konjac-svamp, hvis du føler for det. Husk til gengæld at fugte huden godt med creme bagefter.


3. Fugt, fugt, fugt
Som jeg allerede var inde på ovenover, så skal huden fugtes. Faktisk kan huden ikke få nok fugt og det er én af de største "trends" indenfor hudpleje for tiden, som er inspireret af koreansk skønhedspleje, der vinder større og større indpas. Hvis du tror at én enkelt dagcreme kan klare tricket, må du tro om igen. I dagens hudplejerutiner skal der både indgå essens, serum, sheet masks med serum og flere typer dag- og natcremer. Vel at mærke ovenpå hinanden. Det lyder voldsomt, og det er tidskrævende, men tro mig: det betaler sig.


4. Snegleslim er godt for huden
Det lyder umiddelbart virkelig ulækkert, men det er det faktisk ikke. Som nævnt er koreansk beauty (også kendt som K-Beauty) virkelig blevet et større fænomen, og i Korea bruger de altså nogle anderledes ingredienser end vi er vant til. Første gang jeg kastede mig ud i en maske med snegleslim var i februar i New York, hvor jeg købte TonyMoly Snail Hydro Gel Masks i Sephora til min veninde Elisabeth og jeg. Vi var lettere mistænkelige, men solgt til stanglakrids efter at have slappet af med masken i 30 minutter - resultatet var øjeblikkelig glattere, mere fugtet og strammere hud. Nu sværger jeg til den.


5. God makeup starter med god hudpleje
Det siger måske sig selv, men jeg var alligevel ikke klar over, hvor meget god hudpleje gør for din makeup. Men dit ansigt og din hud er jo dit lærred, så selvfølgelig skal det være i orden, for at din kunst kan udfolde sig bedst muligt. En god renserutine og masser af fugt er afgørende for, hvor flot og jævn din hud, og dermed din makeup, bliver.


6. Øjenskyggeprimers er din ven
Kender du det der med, at du har købt en lækker øjenskygge, som er superpigmenteret og alligevel ikke holder til en nat på dansegulvet? Her kommer primeren ind i billedet - den fremhæver den gode pigmentering og holder på farverne. Mine favoritter er Urban Decay Eyeshadow Primer Potion og NYX Eyeshadow Base White.


7. Den perfekte mascara er stadig svær at finde
Selv efter at have testet adskillige mascaraer fra flere forskellige brands, er jeg stadig på udkig efter den helt rigtige mascara, som giver længde og fylde, holder på det buk jeg laver med min øjenvippecurler og som ikke drysser - og jeg ved, at mange andre bloggere har det ligesådan.


8. Dine bryn er din vigtigste feauture
Bryn har hittet længe og de skal være on fleek. Alligevel har det overrasket mig, hvor meget arbejde der skal lægges i, for at skabe de perfekte bryn og hvor stor en forskel det gør for dit ansigt og din makeup når det lykkes. Jeg er stadig ved at øve mig, men jeg synes at mine bryn er blevet meget flottere i løbet af dette år, ikke mindst takket være Benefits fantastiske brynserie, hvor jeg især er vild med Browvo! primeren og Goof Proof pennen.


9. Hårmousse og andre føntørringsprodukter indeholder allerede varmebeskyttelse
Det har altid undret mig, hvordan man skulle bruge varmebeskyttende spray inden man føntørrede sit hår. Skulle den i før eller efter stylingproduktet? Det viser sig, at det i langt de fleste tilfælde er unødvendigt med en seperat varmebeskyttelse, fordi stylingproduktet allerede lægger et beskyttende lag på dit hår. Mind blown!


10. Gode hårplejeserier er alle pengene værd
Hår og hovedbund skal ikke kun være ren, det skal tilføjes fugt, næring og pleje. Derfor er det ikke nok bare at købe det billigste no-name-brand nede i brugsen. Det betaler sig virkelig at investere i dit hår og at snakke med din frisør om, hvad der passer til lige præcis din hår- og hudtype og hvad den vil have gavn af. Resultatet bliver en sundere hovedbund, samt mere skinnende, lækrere og stærkere hår. Jeg er især glad for brands som Shu Uemura (som jeg også skrev om HER), Kérastase, Bjørn Axén og Maria Nila.


Jeg er sikker på, at der dukker mange flere ting op og at jeg kommer i tanke om mere, så hvis I kunne tænke jer flere af disse indlæg, så lad høre fra jer! Jeg kunne også godt tænke mig at vide, om I har nogle gode tips eller ting I har lært, som I vil dele ud af? Smid en kommentar!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[English summary]

I've learned a lot during this year as a beauty blogger, so here are my top ten tips. 

1. You should rinse your face with oil to get rid of leftover makeup
2. You can wash your face too much - stick to a good night routine and keep it simple in the morning
3. Moisturising is key
4. Snail extract is good for your skin - the Koreans know their stuff
5. Good makeup starts with good skincare
6. Eyeshadow primers are your friend
7. The perfect mascara is still hard to find
8. Your brows are your most important facial feature
9. Most hair styling products already contain heat protection
10. Investing in good hair care products pays off

I'm sure a lot more will come to mind and I'll learn even more as I continue on in the beauty industry. Do you have any tips and tricks you'd like to share? Leave a comment!

1 comment:

  1. Fedt indlæg, Rikke. Fortsæt blot med dem. Jeg var fx slet ikke klar over ansigtsvask i olie. Jeg må i gang.
    Kh Sabrina

    ReplyDelete