Oct 25, 2016

[LIFESTYLE] Mosterliv, kapitel 1: Om min nye rolle og børneindretning fra Mr. Maria

Mr. Maria "Brown XL" Lamp (c/o Mr. Maria)

Nogle af jer ved måske fra min Instagram (@stickysweetdanish), at jeg blev moster til en lille dreng tilbage i marts. Min nevø, lille M, er (selvfølgelig) noget af det sødeste, og de sidste 7 måneder har været en lærerig oplevelse for hele min familie, da min søster er den første der har fået barn. Min nye rolle som moster er både sjov og skøn, og jeg elsker at komme på besøg hos min søster og svoger i Odense. Hvor det tidligere var hunden der fik mest opmærksomhed, er det nu den lille jeg kaster mig over, så snart jeg træder ind ad døren. Jeg har ellers ikke været så skør med børn og har hverken den store erfaring med dem, eller trang til selv at få dem lige umiddelbart, men min nevø har vendt godt og grundigt op og ned på min tilgang til småbørn og jeg er overdrevet smitten med ham. Lige som jeg tror, at mit hjerte ikke kan rumme mere, bliver min kærlighed til ham bare større og større. Det er en vild følelse, og jeg er så glad for at opleve den. Derfor føles det også naturligt at inkludere dén del af mit liv på bloggen nu, hvor jeg har intentioner om at lade den favne bredere og give jer lidt mere indblik i flere aspekter af mit personlige liv. Jeg håber at I vil tage godt imod disse nye kapitler om mit liv som moster!

Lille, søde M er altid i mine tanker - så meget at jeg ikke kan gå ind i nogen butik med børneting, uden at jeg liiige skal kigge. Derfor var det også helt fantastisk at støde på de søde børnelamper fra hollandske Mr. Maria, da jeg besøgte Holm og Bertung. Jeg vidste med det samme, at "Brown" måtte hjem og bo hos lille M. Det havde min design- og boliginteresserede søster heldigvis ikke noget imod, som I også kan se på hendes Instagram @jannieklint.

I torsdags fik jeg så fragtet hr. Bjørn til Odense, og fik installeret ham på min nevøs værelse, hvor Brown nu holder til på en lille stol. Han ser måske noget mut ud, men det er vist fordi han ikke kan lide regnvejr, og det er der jo meget af for tiden - der bor endda skyer på værelset. Til gengæld har han allerede nu fået en ven i elefanten, ligesom der også lyser et sødt budskab op på lystavlen fra A Little Lovely Company, som han passer så fint til.

Bjørnelampen er lavet af Polyethylene, den er 52 cm høj, vejer 2,5 kg og er en LED-lampe, hvor lysstyrken kan reguleres. Brown er altså en robust fætter, som kan tåle at blive tumlet med, han bliver ikke brandvarm og han kan være et lys i mørket, skulle de små størrelser have brug for det. Derudover er han jo så absurd nuttet og slet ikke til at stå for - akkurat som alle de andre ting jeg allerede har foræret min lille nevø.

Kan I nikke genkendende til det? At man går totalt i moster mode og strør om sig med gaver? Jeg kan i hvert fald slet ikke lade være!

Lampen har jeg modtaget i gave af Mr. Maria til test og anmeldelse, men indlægget er ikke sponseret i form af løn og holdningerne er mine egne.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[English summary]

In March I became an auntie for the first time, and I haven't been able to stop spoiling my nephew rotten since. The latest addition to my ever growing list of gifts is the adorable "Brown" LED lamp from Dutch brand Mr. Maria. He's now lighting up little M's room and making new friends with the elephant. 

Can you relate to the feeling of not being able to stop going into auntie mode and buying everything in sight for your little nephews and nieces? I have a serious problem restraining myself!

The lamp was gifted for test and review by Mr. Maria, but I'm not being paid for the post and the opinions are my own.

[FASHION] Faux Fur fra JUNAROSE - og noget om at klæde sig af offentligt


Monki Striped Dress
VRS Fashion Brogues (c/o VRS Fashion)

Photos by Emilie Bruun

Som vi går den mørkere og koldere tide i møde, er der intet som lækre jakker der fuldender dit outfit. Derfor vidste jeg også med det samme, at jeg måtte eje denne JUNAROSE jakke i kunstpels, da jeg så den på hjemmesiden. Jakken passer perfekt til både hverdag og fest, så derfor har jeg lavet et cool outfit som er lidt hverdags-glam. Den er også fantastisk til jeans og t-shirt, eller til en flot kjole - og så findes den også i den smukkeste rød/brune farve, som jeg seriøst overvejer at anskaffe mig også.

Igen er mine billeder taget af den dygtige Emilie Bruun, og vi havde det så sjovt på ridebanen ved Christiansborg, hvor vi skød tre forskellige looks en søndag eftermiddag. Der var nogle turister som fik sig lidt af en overraskelse, da jeg pludselig smed tøjet for at iklæde mig et nyt outfit. Bloggerlivet er bare så glamourøst altså, haha!

Jakken og skoene er modtaget som gaver til test og anmeldelse, men jeg modtager ikke løn for indlægget og holdningerne er mine egne.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[English summary]

I love jacket season and this faux fur from JUNAROSE is perfect for both every day and for going out. It also comes in a gorgeous red/brown, which I'm seriously considering getting, too.

The jacket and shoes were gifted for test and review but I'm not being paid for this post and the opinions are my own.Oct 16, 2016

[BEAUTY]10 lessons learned - ting jeg har lært som beautyblogger


I løbet af dette år, har jeg som beautyblogger lært rigtig mange ting. Her følger 10 af disse, som jeg absolut må give videre. I sidder sikkert nogle derude, som tænker "det vidste vi da godt", men jeg håber at I alligevel vil få noget ud af dem!

1. Du skal vaske dit ansigt med olie
Ja, du læste rigtigt: olie. Tippet fik jeg af Nelle Noell, som var meget overrasket over, at jeg ikke allerede gjorde det. Hun instruerede mig i, først at vaske mit ansigt med en god olie og derfor med en blid ansigtsrens. Olien løsner de rester af makeup og smuds, som din makeupfjerner ikke har fået fat på og ansigtsrensen vasker det hele af. Smart! Jeg bruger den lækre Xellence Organic Sweet Almond Oil - selvom nogle måske synes at det er lidt spild, så er jeg virkelig glad for at bruge den sådan også.

2. Du kan rense dit ansigt for meget
Huden producerer også selv gode olier og fugt, og hvis du renser dit ansigt for meget, vil de gå tabt og du risikerer tør og irriteret hud - det modsatte af, hvad vi jo gerne vil opnå gennem hudpleje. Nøjes med at vaske dit ansigt med vand eller en meget mild ansigtvask om morgenen - måske med en konjac-svamp, hvis du føler for det. Husk til gengæld at fugte huden godt med creme bagefter.


3. Fugt, fugt, fugt
Som jeg allerede var inde på ovenover, så skal huden fugtes. Faktisk kan huden ikke få nok fugt og det er én af de største "trends" indenfor hudpleje for tiden, som er inspireret af koreansk skønhedspleje, der vinder større og større indpas. Hvis du tror at én enkelt dagcreme kan klare tricket, må du tro om igen. I dagens hudplejerutiner skal der både indgå essens, serum, sheet masks med serum og flere typer dag- og natcremer. Vel at mærke ovenpå hinanden. Det lyder voldsomt, og det er tidskrævende, men tro mig: det betaler sig.


4. Snegleslim er godt for huden
Det lyder umiddelbart virkelig ulækkert, men det er det faktisk ikke. Som nævnt er koreansk beauty (også kendt som K-Beauty) virkelig blevet et større fænomen, og i Korea bruger de altså nogle anderledes ingredienser end vi er vant til. Første gang jeg kastede mig ud i en maske med snegleslim var i februar i New York, hvor jeg købte TonyMoly Snail Hydro Gel Masks i Sephora til min veninde Elisabeth og jeg. Vi var lettere mistænkelige, men solgt til stanglakrids efter at have slappet af med masken i 30 minutter - resultatet var øjeblikkelig glattere, mere fugtet og strammere hud. Nu sværger jeg til den.


5. God makeup starter med god hudpleje
Det siger måske sig selv, men jeg var alligevel ikke klar over, hvor meget god hudpleje gør for din makeup. Men dit ansigt og din hud er jo dit lærred, så selvfølgelig skal det være i orden, for at din kunst kan udfolde sig bedst muligt. En god renserutine og masser af fugt er afgørende for, hvor flot og jævn din hud, og dermed din makeup, bliver.


6. Øjenskyggeprimers er din ven
Kender du det der med, at du har købt en lækker øjenskygge, som er superpigmenteret og alligevel ikke holder til en nat på dansegulvet? Her kommer primeren ind i billedet - den fremhæver den gode pigmentering og holder på farverne. Mine favoritter er Urban Decay Eyeshadow Primer Potion og NYX Eyeshadow Base White.


7. Den perfekte mascara er stadig svær at finde
Selv efter at have testet adskillige mascaraer fra flere forskellige brands, er jeg stadig på udkig efter den helt rigtige mascara, som giver længde og fylde, holder på det buk jeg laver med min øjenvippecurler og som ikke drysser - og jeg ved, at mange andre bloggere har det ligesådan.


8. Dine bryn er din vigtigste feauture
Bryn har hittet længe og de skal være on fleek. Alligevel har det overrasket mig, hvor meget arbejde der skal lægges i, for at skabe de perfekte bryn og hvor stor en forskel det gør for dit ansigt og din makeup når det lykkes. Jeg er stadig ved at øve mig, men jeg synes at mine bryn er blevet meget flottere i løbet af dette år, ikke mindst takket være Benefits fantastiske brynserie, hvor jeg især er vild med Browvo! primeren og Goof Proof pennen.


9. Hårmousse og andre føntørringsprodukter indeholder allerede varmebeskyttelse
Det har altid undret mig, hvordan man skulle bruge varmebeskyttende spray inden man føntørrede sit hår. Skulle den i før eller efter stylingproduktet? Det viser sig, at det i langt de fleste tilfælde er unødvendigt med en seperat varmebeskyttelse, fordi stylingproduktet allerede lægger et beskyttende lag på dit hår. Mind blown!


10. Gode hårplejeserier er alle pengene værd
Hår og hovedbund skal ikke kun være ren, det skal tilføjes fugt, næring og pleje. Derfor er det ikke nok bare at købe det billigste no-name-brand nede i brugsen. Det betaler sig virkelig at investere i dit hår og at snakke med din frisør om, hvad der passer til lige præcis din hår- og hudtype og hvad den vil have gavn af. Resultatet bliver en sundere hovedbund, samt mere skinnende, lækrere og stærkere hår. Jeg er især glad for brands som Shu Uemura (som jeg også skrev om HER), Kérastase, Bjørn Axén og Maria Nila.


Jeg er sikker på, at der dukker mange flere ting op og at jeg kommer i tanke om mere, så hvis I kunne tænke jer flere af disse indlæg, så lad høre fra jer! Jeg kunne også godt tænke mig at vide, om I har nogle gode tips eller ting I har lært, som I vil dele ud af? Smid en kommentar!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[English summary]

I've learned a lot during this year as a beauty blogger, so here are my top ten tips. 

1. You should rinse your face with oil to get rid of leftover makeup
2. You can wash your face too much - stick to a good night routine and keep it simple in the morning
3. Moisturising is key
4. Snail extract is good for your skin - the Koreans know their stuff
5. Good makeup starts with good skincare
6. Eyeshadow primers are your friend
7. The perfect mascara is still hard to find
8. Your brows are your most important facial feature
9. Most hair styling products already contain heat protection
10. Investing in good hair care products pays off

I'm sure a lot more will come to mind and I'll learn even more as I continue on in the beauty industry. Do you have any tips and tricks you'd like to share? Leave a comment!

Oct 12, 2016

[BEAUTY] Shu Uemura Urban Moisture - hårpleje til bypiger med normalt/tørt hår


Shu Uemura er et lækkert, japansk mærke, som bl.a. laver fantastiske hårprodukter. Jeg har testet den skønne Urban Moisture hårplejeserie og er nu klar med min anmeldelse.

Shu Uemura Art of Hair Urban Moisture er en plejeserie skabt til bypiger (deraf navnet "Urban"), som ofte er udsat for barske forhold, såsom støv, forurening og "hårdt" vand med højt kalkindhold. Altsammen noget, som slider utrolig meget på håret. Derfor er Urban Moisture-serien beriget med masser af fugtgivende og blødgørende ingredienser, som fx røde alger og Moringa-ekstrakt, der begge er sprængfyldte med vitaminer og antioxidanter, som nærer og beskytter håret. Urban Moisture-serien er skabt til ikke blot at rense hår og hovedbund, men til at fjerne alle tegn på forurening og stimulere cellegendannelsen, samtidig med, at håret bliver blødt og blankt, og ikke tynget.

Det er ikke første gang, at jeg stifter bekendtskab med Shu Uemura, så jeg havde høje forventninger og var faktisk forberedt på, at jeg nok ville forelske mig hovedkulds i serien - og jeg havde ret. Hele serien virker fantastisk, den dufter godt og den efterlader mit hår lækkert blødt og glansfuldt. Mit hår er ellers lidt smadret efter at have været igennem mange forskellige behandlinger og farver, så det har en tendens til at filtre og være svært at rede ud, men det slipper jeg nemt udenom med Shu Uemuras Urban Moisture hårplejeprodukter - selvfølgelig også takket være den lækre hårbørste af vildsvinehår og nylon. Det er ikke en billig serie, men den er virkelig alle pengene værd!

Sådan bruger du Urban Moisture-serien:

Shampooen er utrolig drøj, så man skal kun bruge en meget lille mængde - husk i øvrigt at vaske håret to gange: første gang for at rense håret for stylingprodukter mm., anden gang for at opnå shampooens gavnlige virkninger. 

Conditioneren er let og luftig, og trænger hurtigt ind. Lad den blot sidde et minuts tid, og husk at den kun skal i længder og spidser, ikke i hovedbunden.

Hårmasken har en lækker konsistens og er, ligesom de resterende produkter i serien, drøj i brug. Jeg bruger hårmasken 1-2 gange om ugen i 5-10 minutter, alt efter, hvad jeg har udsat mit hår for. Husk at masken skal på efter shampooen og skal efterfølges af conditioneren, som forsegler håret.

Serummet er en lækker bonus, som man både kan bruge i håndklædetørt og helt tørt hår. Jeg bruger det altid inden jeg reder mit hår igennem og serummet kan sagtens efterfølges af stylingprodukter både før og efter føntørring. Har man tørre spidser, kan man sprøjte lidt serum i håndfladerne og kramme det i håret når det er sat, eller som et lille boost i løbet af dagen.


Mit bedste tip: 
Brug en billig(ere) shampoo til første omgang hårvask. Så holder dine gode og - let's face it - dyre, shampooer længere.

Shu Uemura forhandles online og i frisørsaloner.

Produkterne er modtaget i gave til test og anmeldelse, men indlægget er ikke sponseret i form af løn og holdningerne er mine egne.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[English summary]

I've been taking the Shu Uemura Urban Moisture hair care series for a spin, and I'm loving it. It nourishes dry hair, damaged by dust, pollution and hard water, stimulates cell regeneration and leaves the hair moisturized, soft and shiny, without weighing it down. Red Algae and Moringa Extract provides hair and scalp with vitamins and antioxidants and protects it from future damage due to city life stress and pollution. It's not a cheap series, but it's worth every penny.

I received the products as a gift for test and review, but I'm not being paid for this post and the opinions are entirely my own.

Oct 3, 2016

En ny startJeg har længe tænkt på, hvordan jeg skulle gribe det her indlæg an...

I løbet af det sidste års tid, har jeg følt mig draget mere og mere mod beautyblogging, og jeg har også flere gange fortalt jer, at der nok vil komme lidt mere beauty på bloggen. Men jeg har ikke rigtig fået taget ordentlig hul på det. Nok fordi jeg har været bange for, hvordan I, der har læst med i mange år, ville tage imod det. Ville I tro, at jeg havde droppet plus-size fashion? Ville I ikke gide at læse om mine skønhedsrutiner, mine anbefalinger af makeup, hudpleje mm.? Ville I tro, at jeg havde forrådt mit DNA, som var, og er, plus-size? Derfor har jeg mere eller mindre kun turde implementere beauty på Instagram, hvilket I nok har bemærket, hvis I også følger mig på @stickysweetdanish. Jeg har ærlig talt også været bange for, om jeg ville slå ordentligt igennem som beautyblogger. Om jeg ville blive respekteret i branchen, både af PR-bureauer, brands og andre bloggere. Ville de (og I) synes, at jeg var ude på for dybt vand, at jeg ikke vidste, hvad jeg snakkede om? Jeg er jo hverken uddannet makeupartist eller kosmetolog. Men ikke desto mindre har interessen altid været der. Jeg har altid været hende, der eksperimenterede med frisurer og hårfarver, hende der ikke var bange for at lege med makeup og med sit look. Så i løbet af årene, har jeg opbygget en solid erfaring og viden - og den vil jeg altså gerne dele ud af! Uden at hævde, at jeg er ekspert, men mere på et niveau, hvor jeg er tæt på jer, læserne - de "almindelige" brugere af hudpleje, makeup, hårpleje osv. Der vil ikke komme tutorials til avancerede makeup-looks eller en certificeret vejledning til, hvordan man opnår fejlfri porcelænshud. Men der vil komme anmeldelser af nye produkter, som får mine ord om min oplevelse af produktet med sig. Der vil komme anbefalinger af produkter, som jeg selv er glad for at bruge og har god erfaring med, jeg vil dele gode tips og tricks, som jeg selv har samlet rundt omkring, og der vil komme helt stille og rolige makeup-tutorials, som alle burde kunne være med på. Heldigvis har min erfaring med branchen indtil videre kun været god. Folk er søde og imødekommende, og der er rigtig mange der har taget godt imod mig. Så det håber jeg også rigtig, rigtig meget at I vil - at I vil læse med og lægge kommentarer til beauty-indlæggene, ligesom jeg også håber, at I vil komme med forslag til- og efterspørgsler på anmeldelser af produkter eller temaer, som I godt kunne tænke jer at vide mere om.

Det er samtidigt min intention, også at begynde at skrive mere personlige indlæg. Jeg kan jo ligeså godt helt genopfinde mig selv og bloggen nu, hvor jeg er i gang ;-) Så af og til, vil I altså kunne læse, hvad jeg går og roder med, hvilke tanker der fylder hos mig for tiden, hvordan min hverdag ser ud osv. Jeg har ellers altid ville holde bloggen til kun at handle om fashion, fordi jeg syntes, at der var så lidt fokus på mode for plus-size - og kun mode. Jeg var træt af, at plus-size fashion altid skulle sættes i forbindelse med "elsk dine deller", eller på anden vis miste fokus på modedelen og spille på følelser. Men det er jo ikke til at komme udenom, at der er følelser forbundet med tøj og mode, eller at der er et menneske bag bloggen. Og selvom I nok har kunnet mærke mig derude (jeg har jo ikke været superprivat), så har jeg ikke været god til selv at lukke mere op for posen. Men jeg tror, at både jeg og I vil have godt af, at lære mig lidt bedre at kende. I skal ikke forvente kæmpe afsløringer eller hemmeligheder, dem har jeg ikke de store af, bare lidt flere indlæg med fokus på personen bag bloggen. Lidt flere hverdagsglimt og tanker, tror jeg. Vi får se! Jeg håber i hvert fald, at I også vil tage godt imod dén del.

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt for mig at understrege, at der stadig vil være masser af fashion på bloggen og på Instagram. Det vil altid være min første kærlighed. Så I vil ikke komme til at få færre fashion-indlæg, I vil blot få flere beauty- og livsstilsindlæg. Det vil kort sagt sige, at der kommer flere indlæg op end der ellers er kommet længe - og det er jo kun en bonus!

I forbindelse med min nye start, vil I måske bemærke, at mange produkter er nogle, som jeg har fået i gave. Sådan er det i beautybranchen - man får det simpelthen kastet i nakken, for at sige det rent ud. Derfor er det vigtigt for mig at sige, at jeg aldrig ville blogge om noget, som jeg ikke selv er glad for. Hvad end det så er tøj, makeup, smykker eller lignende, så vil det altid være noget, som jeg enten selv har valgt, eller som jeg selv ville købe. Det er en vigtig del af min rolle og mit ansvar som blogger, og noget som jeg aldrig vil gå på kompromis med - selv når jeg måske begynder at få penge for mine indlæg eller lave annoncer. Det skal være noget, som jeg kan stå inde for, og det har I mit ord på, at det altid vil være! Gaver eller indtjening gør det blot muligt for mig at blogge om endnu flere spændende ting, end hvis jeg selv skulle købe alting. Jeg er (desværre) ikke rig. I vil dog altid kunne se, når et indlæg er sponsoreret i form af produkter eller løn - det hverken vil eller må jeg holde skjult for jer.

Hvis I stadig er med så langt (indlægget blev lidt længere end planlagt), skal I have tusind tak for at læse med. Det betyder så meget for mig at vide, at der sidder nogle derude bag skærmen, som kan bruge mine billeder og ord til noget. Jeg håber at I vil fortsætte med, at bakke op om mig, være aktive her på bloggen, på min Facebook og min Instagram, sprede budskabet og dele mig med andre.

Velkommen til et nyt kapitel!

Kærligst,
Rikke

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[English summary]

I've been talking about it for ages, but now it's really happening: I'm turning my attention even more to beauty and lifestyle blogging. I'm not abandoning fashion, and plus-size fashion will always be my first love, I'm just including more aspects of me, my interests and my life on the blog. There won't be fewer fashion posts either, just more posts and activity in general!

Don't expect advanced tutorials and makeup looks though, I'm neither a MUA or a beautician, but I'll bring you reviews, tests and videos with my personal favourites based on my personal experience, on a level where everyone can join. I really hope that you'll embrace it. Please leave comments and requests, and make sure to follow my Instagram @stickysweetdanish and my Facebook, too.

Welcome to a new chapter!

Love,
Rikke